Україна

В Міноборони обіцяють не штрафувати жінок, які не стануть на військовий облік протягом 2022 року

Протягом 2022 року триватиме перехідний період для постановки жінок на військовий облік. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє 1News.

«Прямо зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Протягом 2022 триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Тож, будуть зміни про які Міноборони обов’язково повідомить», – зазначила вона.

Заступниця міністра оборони додала, що штрафів протягом 2022 не буде. Зараз це питання також вивчається на предмет можливих змін.

«Також опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік – як чоловіків, так і жінок. В тому числі і «цифровізація» тих процесів, які технічно можливо перевести в онлайн», – додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, в грудні 2021 року стало відомо, що українським жінкам сотен професій доведеться ставати на військовий облік.

Петиція щодо відміни відповідного рішення набрала необхідну для розгляду кількість голосів на сайті Офісу Президента.

Back to top button