Україна

В екснардепа-регіонала проходять обшуки – СБУ


В екснардепа-регіонала проходять обшуки - СБУ

Мова йде про Володимира Макєєнка, який був нардепом I, III-VII скликань Верховної Ради, стверджують ЗМІ.

Правоохоронці проводять обшуки у колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонов у справі щодо відмивання понад 500 млн гривень. Про це повідомила СБУ у середу, 9 серпня.

Вказано, що мова йде про колишнього заступника голови фракції Партіі регіонів. Українська правда стверджує, що мова йде про Володимира Макєєнка, який був нардепом I, III-VII скликань Верховної Ради.

“Слідчі дії проходять у помешканнях керівників підконтрольних екснардепу компаній, у тому числі з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. За наявними даними, саме через ці комерційні структури колишній народний депутат міг проводити оборудки з легалізації “неофіційних” доходів”, – йдеться у повідомленні.

Також силовики перевіряють інформація щодо ухилення екснардепа від сплати податків протягом 2011-2014 років у розмірі більше ніж 63 млн гривень.

Розпочато кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч.3 ст.209);
  • ухилення від сплати податків, зборів (ч. 3 ст. 212).

Санкція статей передбачає покарання до 12 років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за півроку в Україні виявили сумнівні фінансові операції на 71 млрд гривень. Державна служба фінансового моніторингу виявила майже 600 таких операцій

Київщину відбудовують компанії з криміналом та без досвіду – розслідування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button