Україна

Увечері можливі відключення світла – Укренерго


Увечері можливі відключення світла - Укренерго

Вранці вдалося обійтися без відключень, але попереду вечірній пік споживання, під час якого у разі потреби можуть бути застосовані обмеження.

В Укренерго повідомили, що сьогодні, 29 жовтня, через вечірній пік споживання електроенергії можуть бути застосовані обмеження.

“Сьогодні вранці Диспетчерський центр Укренерго не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів. У цьому не було потреби. Тепла погода та вихідний день сприяли тому, що вранці українці споживали електроенергії менше, ніж у цей же час у попередні дні. Ранковий пік споживання був на 4,6% нижчим, ніж у п’ятницю, а його верхня точка – трохи пізніше, що сповільнило зростання споживання”, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні йдеться, що у вихідні споживання знижується шляхом того, що не працює більшість офісів, і багато людей починають користуватися електрочайниками, плитами пізніше, ніж у робочий день.

“Втім, попереду вечірній пік споживання, під час якого у разі потреби можуть бути застосовані обмеження. Адже ввечері, повертаючись додому, ми включаємо світло та різні електроприлади, збільшуючи навантаження на мережі більш ніж у ранковий час. Тому закликаємо всіх свідомо знизити користування потужними електроприладами особливо увечері з 17:00 до 23:00”, – повідомила компанія.

В Укренерго закликали не включати одночасно кілька потужних електроприладів та за можливості переносити користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

“Водночас зараз вже завершується робота над упорядкуванням графіків відключень споживачів, які доведеться застосовувати надалі. Вже найближчим часом з’явиться інформація, якими надалі будуть графіки обмеження споживачів, щоб вони були більш рівномірними та зрозумілими для українців”, – додається у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з 31 жовтня у всіх регіонах України планують проводити планові відключення електроенергії замість аварійних.

Нагадаємо, у ніч на 27 жовтня внаслідок удару окупантів низка критичних об’єктів Київської області була виведена з ладу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button