Україна

У Байдена спрогнозували перебіг війни в Україні


У Байдена спрогнозували перебіг війни в Україні

Допомога США дозволить Україні утримати лінії фронту цього року. А наступного року Київ має намір повертати окуповані території.

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT.

Так, Салліван сказав, що він очікує “прогресу Росії в найближчий період” на полі бою, незважаючи на затверджений минулого місяця новий пакет фінансування США, оскільки “миттєво перемкнути тумблер неможливо”. Однак, за його словами, завдяки новій допомозі з Вашингтона Київ матиме спроможність “утримати лінію” та “забезпечити протистояння російському нападу” упродовж 2024 року.

Вказуючи на сценарій війни наступного року, Салліван сказав, що Україна має намір “просуватися вперед, щоб відвоювати територію, яку росіяни в них відібрали”.

Видання зазначає, що такі коментарі Саллівана щодо потенційного контрнаступу з боку України є найбільш чітким формулюванням Білого дому того, як він бачить розвиток конфлікту, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді. Будь-який новий наступ України в 2025 році залежатиме від збільшення фінансування з боку Конгресу та схвалення Білого дому. Але Дональд Трамп, колишній президент і ймовірний кандидат від Республіканської партії, скептично поставився до допомоги Україні та пообіцяв спробувати швидко припинити конфлікт і шукати врегулювання шляхом переговорів.

Українська влада сподівається, що наступного року зможе переломити ситуацію. У розмові з німецьким Bild минулого місяця президент України Володимир Зеленський заявив, що існує план ще одного контрнаступу, але він залежить від більшої кількості зброї, в тому числі зі США.

Раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький припустив, що Росія готується до наступу на Харківську та Сумську області наприкінці травня або на початку червня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button