Україна

Уряд звільнив з посади Торгового представника України

Уряд прийняв рішення про звільнення Наталії Микольської з посади Торгового представника України – заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі за власним бажанням. Про це сама Микольська написала на своїй сторінці у Facebook.

Причиною звільнення вона назвала початок дослідницької роботи за стипендіальною програмою для лідерів з України «Ukrainian Emerging Leaders Program» у Центрі демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету в США.

«За ці роки нам з командою, в якій до досвідчених професіоналів і «аксакалів» міжнародної торгівлі приєдналось багато молодих та абмітних людей, в яких горять очі і вони готові до змін, своєю роботою вдалось поставити експорт серед ТОП-пріоритетних реформ Уряду», – написала Микольська.

Серед успіхів її команди чиновниця назвала затвердження Експортної стратегії України, постійний діалог з бізнесом в рамках роботи Ради з просування експорту, приєднання України до Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі, угоди про вільну торгівлю тощо.

«Започатковано систему державної підтримки та просування експорту в Україні – Державна установа «Офіс з просування експорту України», запущено процес створення Експортно-кредитного агентства, реформовано роботу профільних департаментів Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Вперше Міністерство додало в свою роботу сервісну функцію просування експорту для українського бізнесу, а не лише формування політики», – додала Микольська.

Вона додала, що попри звільнення, її команда продовжить працювати.

Back to top button