Україна

Уряд дозволив безкоштовно збирати дрова у лісі на прифронтових територіях


Уряд дозволив безкоштовно збирати дрова у лісі на прифронтових територіях

Самостійно збирати дрова можна “у разі настання безпечних умов” перебування на відповідних лісових ділянках.

Кабінет Міністрів в межах підготовки прифронтових територій до опалювального сезону 30 липня затвердив постанову, завдяки якій мешканці прифронтових громад зможуть безкоштовно заготовляти дрова для домашніх потреб. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука, фактично ухвалене урядом рішення дозволяє мешканцям територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, безоплатно збирати розкидані дрова у лісі, але рубати дерева або використовувати бензопили заборонено.

“Передбачено, що таке забезпечення населення деревиною паливною здійснюється безоплатно шляхом самостійного збору населенням деревини паливної для побутових потреб домогосподарств з урахуванням, поміж інших, таких особливостей: обʼєктами для самостійного збору деревини паливної для побутових потреб домогосподарств є порубкові рештки на лісових ділянках усіх видів рубок (збір порубкових решток здійснюється без відокремлення стовбура дерева від пня та використання бензо- та електромоторних пил)”, – зазначив він.

Мельничук додав, що згідно із рішенням уряду, самостійно збирати дрова можна “у разі настання безпечних умов” перебування на відповідних лісових ділянках.

Також постановою Кабміну “визначено особливості прийняття радою оборони області рішення про здійснення заходів із самостійної заготівлі деревини паливної для побутових потреб домогосподарств в межах області, а також здійснення обліку такої деревини”.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Донецької області росіяни у співпраці із місцевими колаборантами почали масово вирубувати ліси.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники не можуть забезпечити опалювальний сезон на окупованих територіях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button