Україна

Уряди України та Польщі провели перше спільне засідання

Уряди України та Польщі провели перше спільне засідання

Фото: Пресс-служба Кабмина

Польща підтвердила, що підтримує вступ України до ЄС та НАТО

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами польського прем’єра Матеуша Моравецького та віце-прем’єра Ярослава Качинського за допомогу Україні.

 

Уряди України та Польщі вперше провели спільні консультації. Під час засідання був присутній і український лідер Володимир Зеленський. Про це він написав у Telegram у середу, 1 червня.

 

 

“У такому форматі наші уряди працюють уперше. Він історичний і, впевнений, буде продуктивним. Цінуємо всю ту безпрецедентну підтримку з боку Польщі для України та українців. Відносини між нашими країнами з теплих та сусідських перейшли на новий етап – міцних та історичних”, – написав президент.

 

Зеленський відзначив державними нагородами польського прем’єра Матеуша Моравецького та віце-прем’єра Ярослава Качинського за допомогу Україні.

 

Своєю чергою, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за результатами міжурядових консультацій України та Польщі було зроблено спільну заяву.

 

“Польща підтвердила, що підтримує вступ України до ЄС та НАТО, а також докладатиме зусиль, щоб Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС вже у червні”, – розповів він.

 

За його словами, сторони також домовилися посилювати оборонну співпрацю, розвивати польсько-українсько-британський союз та працювати над посиленням санкцій проти Росії.

 

“Наші польські партнери підтвердили свою готовність брати участь у повоєнному оновленні України. Будемо також посилювати прикордонну співпрацю”, – додав Шмигаль.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button