Україна

Уряд додатково виділив ₴180 млн на допомогу полоненим і їхнім сім’ям


Уряд додатково виділив ₴180 млн на допомогу полоненим і їхнім сім ям

Мінреінтеграції зазначає, що з цієї суми ₴21 млн спрямують на виплати по 100 тисяч гривень звільненим із ворожого полону.

Уряд додатково виділив 180,7 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету на виплати держдопомоги полоненим та їх сім’ям. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Telegram в п’ятницю, 17 листопада.

“Відповідне розпорядження було розроблено за ініціативи Мінреінтеграції й ухвалено на засіданні Кабміну 17 листопада”, – мовиться в повідомленні.

Документ передбачає 159,7 мільйона гривень на надання щорічної державної грошової допомоги сім’ям військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів.

Вона виплачується у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні.

Відомство зазначає, що 21 мільйон гривень спрямують на виплати по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із ворожого полону.

Кошти на банківські рахунки зазначених осіб буде перераховувати Мінреінтеграції.

Як ми вже писали раніше, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов під час однієї із спецоперацій ГУР особисто вмовив 19 росіян здатися в полон.

Крім того, бійці Сил спеціальних операцій (ССО) під час звільнення села Благодатне в червні, взяли в полон вісім російських окупантів. Іще шість, які відмовились здатися, були знищені. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button