Світ

Європа “збирає” батарею Patriot для України – ЗМІ


The New York Times зазначає, що згідно з цим планом різні європейські країни дадуть різні частини батареї такого комплексу.

Європейські чиновники намагаються зібрати батарею Patriot із запасних частин, розкиданих по всьому континенту, щоб передати її Україні. Про це повідомляє The New York Times.

“Радар і три ракетні пускові установки поставляються Нідерландами. Деякі ракети-перехоплювачі поставляються коаліцією чотирьох країн на чолі з Німеччиною. Обіцяний мобільний центр управління вогнем, але де і ким чиновники поки що не говорять. Додаткові ракети та пускові установки, а також навчання українців використанню складної системи буде надано вісьмома країнами”, – йдеться у статті.

Протягом кількох останніх місяців союзники України прочісували свої арсенали та зупинилися на творчому, хоча й не надійному, способі створення ще однієї системи Patriot: побудувати повну систему із запасних частин, зібраних по всій Європі.

“У нас є всі частини пазла. Нам просто потрібно зібрати їх разом… У всіх нас обмежені можливості… Але якщо ми об’єднаємо зусилля, я думаю, ми зможемо це здійснити”, – заявила колишній міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, яка склала цей план після запиту від України на сім систем.

Вона погодилася з тим, що деякі деталі можуть не одразу працювати разом.

Чиновниця не уточнила, коли зібрана батарея Patriot може бути доставлена в Україну. Вона висловила припущення, що її також можуть відправити і по частинах для заміни тих, які могли бути зламані.

Нагалдаємо, видання Financial Times повідомляло, що США можуть поставити Україні до восьми батарей для ЗРК Patriot, які зараз знаходяться в Ізраїлі.

Кім того, Румунія оголосила про передачу Patriot для України. Також Нідерланди анонсували передачу Patriot Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + seventeen =

Back to top button