Україна

Умєров назвав пріоритетом прямі закупівлі у компаній США


Умєров назвав пріоритетом прямі закупівлі у компаній США

Створення військової індустрії, яка відповідає масштабу промислових потужностей ворога, є питанням національної безпеки для України, зазначив міністр.

Україні важливо створити можливості для залучення американського промислового бізнесу, також один із пріоритетів – прямі закупівлі з американськими компаніями. Про це у четвер, 7 грудня, повідомив у Facebook міністр оборони Рустем Умєров за результатами зустрічі зі спеціальним представником США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

“Для нас важливо створити можливості для залучення американського промислового бізнесу, зокрема плануємо створювати спільні виробництва зброї та обладнання. Працюємо над цим. Ще один пріоритет – прямі закупівлі з американськими компаніями”, – написав міністр.

Умєров додав, що критично важливо забезпечити наих воїнів необхідною зброєю, зокрема боєприпасами.

Окремо міністр наголосив на питанні протиповітряної оборони.

“Посилюємо наші спроможності. Створення військової індустрії, яка відповідає масштабу промислових потужностей ворога, для нас є питанням національної безпеки. Міноборони створює і запускає Оборонний фонд, який стане прямим партнером американських компаній у створенні спільних виробництв і продуктів”, – додав він.

Раніше стало відомо, що США та Україна налагодять спільне виробництво зброї для потреб ЗСУ. Співпраця торкнеться сфери систем ППО, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button