Світ

У Польщі створять “білу книгу” щодо суперечок між Варшавою та Києвом

У Польщі створять білу книгу щодо суперечок між Варшавою та Києвом

Фото: orientalreview.org

У Польщі працюють над створенням “білої книги”

“Біла книга”, яка визначає спірні питання у взаємних польсько-українських відносинах та шляхи їх вирішення, має бути опублікована в кінці серпня – на початку вересня.


У Польщі працюють над “білою книгою” щодо спірних питань в економічних відносинах між Києвом та Варшавою. Про це повідомила уповноважена польського уряду з питань відбудови України Ядвіга Емілевич, передає Міністерство фондів і регіональної політики Польщі.

 

Уповноважена зустрілася з представниками бізнесу різних галузей та експертами з державних установ, які підтримують процес відновлення України.

 

“Висновки консультацій будуть використані в роботі над “білою книгою” про спірні питання польсько-українських економічних відносин. З іншого боку, компанії, які візьмуть у них участь, зможуть широко обговорити свої потреби з державними інституціями, які беруть участь у процесі післявоєнної відбудови України” – заявила вона під час зустрічі.

 

Очікується, що “біла книга” має бути опублікована в кінці серпня – на початку вересня.

Нагадаємо, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button