Україна

Україна уникне ПДЧ на шляху до НАТО – Кулеба


Україна уникне ПДЧ на шляху до НАТО - Кулеба

Це найкращий момент, щоб внести ясність щодо запрошення України стати членом НАТО, зазначив керівник МЗС.

Країни-члени НАТО досягли консенсусу щодо усунення плану дій щодо членства (ПДЧ) зі шляху України до вступу в Альянс. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter в понеділок, 10 липня.

“Після інтенсивних переговорів союзники по НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ зі шляху України до членства. Я вітаю це довгоочікуване рішення, яке скорочує наш шлях до НАТО”, – написав він.

Кулеба також зазначив, що це найкращий момент, щоб внести ясність щодо запрошення України стати членом НАТО.


План дій щодо членства в НАТО – це програма прийняття нових членів у Альянс. Розпочата у квітні 1999 року. Призначена для допомоги країнам, які мають намір стати членами НАТО. Програма передбачає отримання країнами-кандидатами зворотного зв’язку з приводу їх дій, пов’язаних з підготовкою до членства в НАТО та дотриманням стандартів Альянсу за всіма основними напрямками – політичним, економічним, військовим, правовим.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав американського лідера Джо Байдена запросити Україну до НАТО зараз, навіть якщо стати членом Альянсу вона зможе тільки після закінчення війни з Росією.

У свою чергу Байден вважає, що питання про приєднання України до НАТО може бути розглянуте лише після закінчення війни.

Значно зросла кількість прихильників вступу України до НАТО – опитування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button