Події

Інформував ворога про маршрути переміщення ЗСУ та розташування військових об’…

Інформував ворога про маршрути переміщення ЗСУ та розташування військових об’єктів – на Кіровоградщині затримано агента російської розвідки

????За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю одного з селищ Кропивницького району у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, з початком повномасштабного російського вторгнення підозрюваний прийняв рішення брати участь у проведенні підривної діяльності проти України.

????Він отримав від представника військової розвідки країни-агресора чіткий інструктаж про правила поведінки при виконанні їхніх завдань та особливо – щодо конспірації.

????З травня по червень 2023 року чоловік через один з месенджерів надсилав представникам ворожої розвідки дані з координатами військкоматів регіону та графіком їх роботи.

????Також надавав місця розташування військових та важливих об’єктів критичної інфраструктури у Кропивницькому і Кіровоградській області, якими переміщуються військовослужбовці Збройних Сил України.

????Надіслані повідомлення містили фото об’єктів, а також відеозаписи будівель та території.

????За свої «послуги» він отримував грошову винагороду на банківську карту.

????Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі за клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

????Досудове розслідування – СБУ.

Більше

Back to top button