Україна

Україна планує до кінця 2021 року вивести на орбіту космічний апарат “Січ-2”

Таку подію планують приурочити до 30-річчя Незалежності України

Віцепрем’єр-міністр – міністр стратегічних галузей промисловості Украни Олег Уруський заявив, що Україна планує вивести на орбіту космічний апарат дистанційного зондування землі “Січ 2-30 (2-1)” до кінця 2021 року.

Про це інформує 1NEWS.

“Ми маємо здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною потребою”, – повідомив Уруський.

Також міністр повідомив, що наявність таких космічних апаратів не тільки сприятиме вирішенню багатьох завдань у сфері економіки і силових структур, а й дасть можливість заощадити бюджетні кошти.

Уруський зазначив, що необхідне зараз і впровадження світової практики системного підходу в розвитку вітчизняних технологічних можливостей.

“(Підхід) передбачає поступове створення і виведення на орбіту вітчизняних космічних апаратів, де кожен наступний має кращі технічні можливості порівняно з попередніми. Це забезпечує належний науковий і технологічний розвиток українських виробників і розробників”, – повідомив Уруський.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button