Цікаве

У США ракета Alpha вивела на орбіту військовий спутник

У США ракета Alpha вивела на орбіту військовий спутник

Фото: Firefly Aerospace
Запуск ракети-носія Alpha

Заявка на встановлення та запуск супутника надійшла від Космічних сил лише за 24 години до старту ракети, яка перебувала у готовності більше двох тижнів.

У американському штаті Каліфорнія ракета-носій Alpha вивела на орбіту супутник в інтересах Космічних сил США. Про це напередодні повідомила компанія-розробник носія Firefly Aerospace.

Запуск легкої двоступінчастої ракети, здатної виводити на орбіту близько 1,2 тонни корисного навантаження, було здійснено з бази Космічних сил США Ванденберг.

Місія, що отримала назву Victus Nox, що у перекладі з латині означає “підкорити ніч”, була покликана продемонструвати, наскільки швидко американські військові зможуть вивести супутник на орбіту у відповідь на можливу загрозу національній безпеці. Заявка на встановлення та запуск апарату надійшла від Космічних сил лише за 24 години до старту ракети, яка перебувала у готовності більше двох тижнів.

Це вже третій запуск ракети компанії. У вересні 2021 року ракету Alpha підірвали за командою з центру управління невдовзі після запуску через технічні проблеми.


Firefly Aerospace – приватна аерокосмічна компанія зі штаб-квартирою в Остіні (штат Техас). Вона розробляє легкі ракети-носії для запуску малих супутників та кубсатів на орбіту.

Вчені виявили планету, на якій може бути життя

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button