Цікаве

Як вибрати зручний велосипед на подарунок підлітку: важливі поради

Достатня фізична активність — запорука міцного здоров’я. Надважливо приділяти увагу тренуванням у підлітковому віці. Катання на велосипеді на свіжому повітрі — чудовий вибір корисного дозвілля. Воно сприяє зміцненню м’язів, формуванню гарної постави, покращенню функціонування дихальної системи. Сучасний стильний ровер також допоможе цікаво проводити час у компанії однолітків, які теж захоплюються катанням на велосипеді. До того ж це одна з найкращих ідей подарунка на день народження або інше свято. Тому слід розглянути, якими параметрами має характеризуватися зручний і безпечний велосипед для підлітка.

Розміри рами й коліс

Габарити основних складових визначають комфорт використання. Щоб прогулянки, короткі мандрівки або перегони з друзями приносили задоволення, велосипеди для підлітків потрібно вибирати з урахуванням зросту. Щоб не помилитися, потрібно сантиметровою стрічкою виміряти довжину ноги підлітка. Після — порівняти отримане значення з висотою моделі, що цікавить. Параметр можна знайти в описі технічних характеристик від виробника. Оптимальне значення має бути на 2–3 см менше за довжину ноги.
Діаметр коліс — ще одне значення, на яке звертають увагу, купуючи зручний і надійний велосипед. Модель вибирають з урахуванням зросту підлітка. Оптимальні співвідношення параметрів:

  1. 130–150 см. Варто вибирати велосипед із колесами 24 дюйми.
  2. 135–155 см. Оптимальний варіант — модель 26″.
  3. Понад 155 см. Необхідний діаметр коліс — не менше ніж 27,5 дюйма.

Рами велосипедів для підлітків виготовляють зі сталі або алюмінію. Перші варіанти характеризуються привабливою ціною. Однак сталеві рами доволі важкі, що суттєво впливає на загальну вагу моделі. Алюмінієві велосипеди — легкі, і це ключова перевага. Такі моделі можна брати з собою в громадський транспорт і зручно переносити їх в руках, піднімаючись або спускаючись сходами.

Додаткові характеристики велосипедів для підлітків

Ровери виробники оснащують переважно дисковими механічними й обідними гальмами. Щоб не помилитися під час вибору, потрібно врахувати умови використання. Підліткові велосипеди з дисковими елементами підійдуть здебільшого для активних прогулянок, зокрема на природі. Для розміреного повільного катання можна вибрати модель з обідними гальмами.
Варто звернути увагу й на особливості підвіски. Такий варіант, як хардтейл, характеризується жорсткістю задньої частини. На передньому колесі встановлюють амортизатор. Велосипеди підійдуть для катання у швидкому темпі. Підвіску ригід пропонують без задньої та передньої амортизаційних вилок. Моделі з цією особливістю підійдуть для пересування асфальтовим покриттям міста. Серед перевірених брендів велосипедів для підлітків варто виділити Profi, Spark, VNC тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 6 =

Back to top button