Україна

Україна перехопила ініціативу в Чорному морі – ЗСУ


Україна перехопила ініціативу в Чорному морі - ЗСУ

Дмитро Плетенчук наголосив, що все ж не слід “списувати” корабельний склад ворога, бо останній намагається адаптуватися.

Україна перехопила ініціативу над ситуацією в Чорному морі. Про це заявив речник Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) Дмитро Плетенчук в ефірі Еспресо.

За його словами, нині складно прогнозувати, що очікує Україну в поточному році. 

За його словами, не слід “списувати” корабельний склад ворога, бо Росія адаптується до нових проблем. Тому планування нових операцій зі знищення ворожого флоту доводиться проводити більш детально та злагоджено.

“Загалом, можемо говорити про позитивну тенденцію наших дій у Чорному морі. Зокрема, можна констатувати, що ініціатива сьогодні на нашому боці. У цій справі ініціатива багато важить, оскільки зʼявляється можливість навʼязувати свої умови ведення бойових дій. (Нині – ред.) у нас це виходить, але ми маємо працювати й надалі. Оскільки, за словами командувача ВМС ЗСУ (Олексія Неїжпапи, – ред.), кожне судно під військовим прапором у Чорному морі для нас є законною ціллю”, – резюмував Плетенчук.

Раніше Дмитро Плетенчук повідомив, що український екіпаж проходить підготовку для подальшої служби на корветі Гетьман Іван Мазепа, який зараз будують у Туреччині.

Як ми вже писали, президент України Володимир Зеленський дав назву новому корвету, який будується у Туреччині для України. Корвету класу Ada ВМС ЗСУ присвоєно ім’я гетьмана Івана Виговського.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button