Україна

Україна отримала 300 тисяч з обіцяного ЄС мільйона снарядів – Кулеба


Україна отримала 300 тисяч з обіцяного ЄС мільйона снарядів - Кулеба

Надання Україні боєприпасів стає все більш нагальним через те, що Росія змогла наростити власне виробництво.


Європейський Союз поставив Україні близько 300 тисяч з обіцяного їм мільйона снарядів. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в кулуарах Ради Україна – НАТО в Брюсселі, передає Reuters.
 
Глава МЗС закликав до більш тісного узгодження оборонних галузей України та НАТО, щоб забезпечити Києву постачання, необхідні для перемоги над Росією.
 
“Нам необхідно створити євроатлантичний спільний простір оборонної промисловості”, – сказав Кулеба, додавши, що це забезпечить безпеку як України, так і самих країн НАТО.

Протягом останніх кількох місяців Київ також докладає зусиль для залучення провідних світових виробників озброєнь до роботи в Україні, намагаючись диверсифікувати залежність від зброї та боєприпасів, що надаються союзниками.

 
Нагадаємо, відповідно до планів, викладених у березні цього року, ЄС зобов’язався постачати Україні артилерійські снаряди протягом 12-місячного періоду спочатку шляхом використання існуючих запасів, а потім за допомогою контрактів на спільні закупівлі та збільшення виробничих.
 
У ЄС побоюються, що не зможуть вчасно поставити Україні мільйон снарядів, тому допускається варіант, що їх закуповуватимуть у країнах поза Євросоюзом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button