Світ

Росія втягує Грузію у війну – Держдеп

Росія втягує Грузію у війну - Держдеп

Фото: TV Pirveli

Росія будує гігантський військовий порт на окупованій нею території Грузії

В Очамчирському районі окупованої Абхазії Російська Федерація добудовує порт для розміщення військових кораблів.

РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це у неділю, 5 травня, заявив помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О’Брайєн, пише Ехо Кавказу.

“Саме Росія втягує Грузію у війну в Україні. Росія розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території Грузії. Продовжуються викрадення, а іноді й убивства громадян Грузії”, – заявив він.

Натомість помічник держсекретаря США похвалив Тбілісі за “мудре” рішення – не дозволяти РФ провозити військові вантажі та товари через свою територію, як того бажала Росія.

“Протягом деякого часу Росія намагалася переправляти військові вантажі або товари, які використовуються у військових цілях для виробництва боєприпасів через територію Грузії. Уряд Грузії прийняв мудре рішення, спробував зупинити це, наскільки це було в його силах, і він зробив хорошу роботу. Тому це саме Росія намагається втягнути Грузію у цю війну”, – додав Джим О’Брайєн.

Ранее президент самопровозглашенной республики Абхазия заявил, что в Очамчире появится новый пункт постоянного базирования военно-морского флота РФ. В Тбилиси заявили что “подобные действия являются грубым нарушением суверенитета и территориальной целостности Грузии”.

Нагадаємо, Росія планує розмістити пункт базування флоту в невизнаній Абхазії. У МЗС Грузії назвали такі наміри РФ грубим порушенням суверенітету і територіальної цілісності країни та черговою провокаційною спробою легітимізувати незаконну окупацію Абхазії та Цхінвальського регіону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button