Події

У травні аналітики БЕБ упередили незаконне відшкодування ПДВ на понад 210 млн гр…

У травні аналітики БЕБ упередили незаконне відшкодування ПДВ на понад 210 млн грн

За результатами інформаційно – аналітичної роботи аналітики Бюро економічної безпеки України встановили низку підприємств з потенційним ризиком незаконного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на суму понад 210 млн грн.

❗️Щоб не допустити розтрату державних коштів, співробітники БЕБ скерували рекомендаційні листи про виявлені ризики та необхідність проведення контрольно-перевірочних заходів до Державної податкової служби України (ДПС).
Серед цих СГД були підприємства, що використовують пільгу з ПДВ, шляхом фіктивного працевлаштування людей з інвалідністю.

Аналітики БЕБ встановили, що згадані підприємства імітують виробничий процес. ????Фактично, вони оформлюють від свого імені, а також через підприємства-комісіонери, імпортні операції з ввезення на митну територію України товарів. У подальшому ці товари постачаються на адресу реальних суб’єктів господарювання, що продають їх через власні торгівельні мережі.

☝????Підприємства-імпортери, застосовуючи згадану пільгу, незаконно формують від’ємне значення з ПДВ та подають заявки на його відшкодування. (Згідно з законодавством України підприємства на яких працюють особи з інвалідністю, звільняються від сплати податку на додану вартість, та мають право на його відшкодування.)

Таким чином, завдяки рекомендаціям аналітиків БЕБ, у травні 2023 року було збережено понад 210 млн грн бюджетних коштів.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button