Україна

Україна і РФ почали відвідувати місця утримання цивільних – омбудсмен


Україна і РФ почали відвідувати місця утримання цивільних - омбудсмен

Сторони тепер проводять обопільні моніторингові візити в місця утримання цивільних осіб, розповів Дмитро Лубінець.

Україна та Росія почали паралельні моніторингові візити в місця утримання цивільних осіб з обох сторін. Про це заявив український уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець на своєму Telegram-каналі в понеділок, 8 травня.

“Офіс Уповноваженого ВР України з прав людини та представники Державної думи РФ розпочали спільну діяльність щодо моніторингових візитів місць утримання цивільних осіб з обох сторін та передачі їм наборів речей первинної необхідності”, – зазначив він.

За його словами, 23 квітня цього року росіяни відвідали наших громадян у місцях позбавлення волі у Луганській області, усього 17 осіб.

“Представники Офісу Уповноваженого ВР України з прав людини здійснили візит 3 травня цього року разом із ГО Надія та передали попередньо погоджений склад речей первинної необхідності 17-ом обвинуваченим, що утримуються на території України”, – розказав він.

Як ми вже повідомляли, Україна на Паску провела черговий великий обмін полоненими – з російського полону звільнили ще 130 захисників.

Обмін полоненими: Україна повернула 45 захисників

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button