Україна

Україна додатково потребує 4,5 млн працівників


Україна додатково потребує 4,5 млн працівників

Якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11,5 мільйона працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів офіційно працевлаштованих.

Через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію у державі існує кадровий дефіцит та структурне безробіття. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки у понеділок, 22 липня.

Один з найважливіших чинників, який суттєво впливає на економіку сьогодні та впливатиме на динаміку її зростання у майбутньому – демографічна ситуація в країні і, зокрема, наявність трудових ресурсів.

Як зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час зустрічі з представниками МВФ, якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11,5 мільйона працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів офіційно працевлаштованих.

“За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВПП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково”, – пояснила Бережна.

Зауважується, аби розв’язати проблему структурного безробіття, держава допомагає людям адаптуватися до змін попиту на ринку праці. Зокрема, пропонуючи опанувати нові для себе, потрібні на ринку професії за допомоги програм навчання чи курсів із підвищення кваліфікації. Як додала Бережна, наразі також завершується робота над проєктом модернізації трудового законодавства. Його ухвалення сприятиме покращенню ситуації на ринку праці.

Раніше ми повідомляли, що через війну роботодавцям не вистачає фахівців.

Однак, попри війну середні зарплати в країні виросли й за прогнозами продовжать зростання.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button