Україна

“Авто й відпочинок в ОАЕ”: журналісти розслідували збагачення “волонтера”


 Авто й відпочинок в ОАЕ : журналісти розслідували збагачення волонтера

Українська правда дізналася, що київський ресторатор Олексій Владіміров виїхав на два місяці за кордон як “волонтер”, але привіз в Україну лиш два “мавіки” і кілька коробок з печивом.

Власник столичного ресторану Сапераві, що позиціонує себе як волонтер Олексій Владіміров, через систему Шлях їздив на відпочинок за кордон. Він також придбав елітний спорткар Lamborghini Huracan та Range Rover останньої моделі. Про це мовиться в розслідуванні Української правди.

Бізнесмен у своєму закладі він приймав київського міського голову Віталія Кличка і представника державної компанії, яка купує зброю за кордоном. Кличко на прохання про коментар стосовно зв’язків із Владіміровим не відповів. 

Розкішне авто Владімірова фіксували під час виїзду з території КМДА. Він активно знімав свої автомобілі та демонстрував їх у соцмережах.

Крім того, свій відпочинок Владіміров постив у своїх соціальних мережах.

Журналісти з’ясували, що в Олексія та його родини немає прибуткового бізнесу і нерухомості. Зокрема, ресторан про який вже була мова – збитковий.

ЗМІ дізналося, що з червня Дмитро і дружина живуть на Лазуровому березі у Франції. Тим часом, компанія його матері тим часом облаштовує сквери, доріжки та бомбосховища в Києві. Торік фірма виграла тендерів на 50 млн гривень, а за перше півріччя цього року – ще на 50 млн.

Взимку 2024 року Владіміров як “волонтер” на два місяці виїхав за кордон, зокрема в Дубаї, де він відпочивав, але зрештою він привіз в Україну тільки два “мавіки” та кілька ящиків печива.

Владіміров тричі виїжджав за кордон під час повномасштабної війни. Загалом його не було тут понад три місяці.

Журналісти впізнали в близькому оточенні Владімірова Михайла Сочка – “активного учасника наркоугруповання Хімпром”. Останній у 2019 був засуджений за створення злочинної організації, наркотичні засоби та відмивання коштів. Перед повномасштабним вторгненням його звільнили.

Журналісти дістали доступ до розмови Владімірова, де він розповідав про “калькуляцію” і “кешбек” та закупівлі. У цій розмові він згадував Олексія Петрова, який очолює компанію Спецтехноекспорт, яка перебуває в управлінні ГУР. Владіміров назвав його близьким другом, з яким він “заробляє”. 

У розмові з журналістами Владіміров заявив, що на дружбі з Петровим “на жаль, не заробляє” і його з ним нічого не пов’язує. З мером Києва, за словами Владімірова, його пов’язує дружба, але не робота. З Михайлом Сочкою вони теж “подружилися” і раніше він продав йому авто.

Петров визнав, що знайомий з Владіміровим, і сказав, що той не гравець на оборонному ринку. Проте визнав, що давав вказівки співробітнику компанії Дмитру Єгупову, який приїжджав до Владімірова, проводити зустрічі. 

Нагадаємо, дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька цього року одержала у власність майно вартістю щонайменше 52 мільйони гривень.

Скандал із заступником генпрокурора: розпочато службове розслідування

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − five =

Back to top button