Україна

У ЗСУ розповіли, чому росіяни підписують деякі ракети маркером


У ЗСУ розповіли, чому росіяни підписують деякі ракети маркером

Російські загарбники застосовують щойно виготовлені ракети, на яких навіть немає маркування.


Росіяни мають дефіцит ракет, деякі з них застосовують без маркувань, лише підписуючи маркером. Про це під час брифінгу в четвер, 15 червня, заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.
 
“Ракети, які вони застосовували восени та взимку датовані кінцем літа. На них були бірочки, на яких видно, що дата виробництва була нещодавно до моменту їх застосування і знаходження уламків. Зараз вже знаходять ракети, випущені буквально весною, там квітень чи навіть травень. А деякі ракети навіть без цих маркувань були випущені, просто маркером написано нашвидкуруч”, – розповів він.

За словами Ігната, це стосується ракет Калібр.
 
Речник Повітряних Сил ЗСУ зазначив, що хороша новина полягає в тому, що окупанти застосовують ракети “з коліс”, тобто ті, які щойно виготовили. “А із поганих новин це те, що вони продовжують виготовляти, що вони мають запчастини. І поставки, мабуть, таки тривають”, – сказав Ігнат.

Нагадаємо, з початку червня сили ППО змогли знищити 74% випущених Росією крилатих ракет і 60% БПЛА. 

Вночі 15 червня війська РФ атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами Shahed-136/131. Сили ППО збили 20 ударних дронів, одну ракету і БПЛА-розвідник.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button