Україна

Прибережна зона під загрозою: РФ готує нову атаку


Прибережна зона під загрозою: РФ готує нову атаку

Росія накопичує сили для атак на інфраструктуру та прибережну зону України, повідомила Наталія Гуменюк.

Росія накопичує сили, щоб посилити атаки на інфраструктуру та прибережну зону України, заявляє речниця Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

“З радіоперехоплень ми чуємо, що окупанти попереджають у морі цивільні судна про неможливість прямування до українських портів”, – сказала Гуменюк.

Вона також додала, що потужний шторм, що був останніми днями, приніс до узбережжя Чорного моря чимало російських мін.

“Протягом минулих двох днів біля наших берегів підірвалося понад 10 ворожих мін. Лише дві з них було знищено контрольовано. У зв’язку з тим, що зараз обмежений доступ українців до узбережжя, ніхто не постраждав” – розповіла речниця.

За її словами, небезпека є і не тільки через шторм, а ще й тому, що окупанти почали ставити більше мін.

Також Гуменюк розповіла про ситуацію на Кінбурнській косі. Там росіяни ховають свою техніку за будинками цивільних мешканців. Окрім того, окупанти мінують околиці сіл, аби мирні українці не змогли залишити свої населені пункти.

“Проте ми все одно успішно працюємо по артилерії окупантів, коли ті виводять свою зброю на вогневі позиції. Морально-психологічний дух росіян, що перебувають на Кінбурнській косі, вкрай низький. Там не проводиться ротація через нестачу особового складу. Тому вони купили квиток в один кінець”, – зазначила речниця.

Раніше Оперативне командування Південь повідомило, що штормова погода в Чорному морі підвищила рівень мінної небезпеки. На узбережжі Миколаївщини та Одещини здетонували три міни невідомого типу.

Росія готується блокувати Чорне море – Міноборони

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button