Україна

У ЗСУ повідомили про результати боїв під Лиманом


У ЗСУ повідомили про результати боїв під Лиманом

Ворог отримав потужну відсіч на Лимансько-Куп’янському напрямку, запевнив Сергій Череватий.

ЗСУ зупинили росіян на Лиманському і Куп’янському напрямку і там до двох зменшилась кількість бойових зіткнень. Про це сказав речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону у п’ятницю, 23 червня.

“Ворог напередодні декілька діб намагався активно штурмувати наші позиції на Лимансько-Куп’янському напрямку, отримав потужну відсіч. За цю добу ворог зменшив свої наміри, було лише два бойові зіткнення. Але найактивнішим ворог був на Лимансько-Куп’янському напрямку в артилерійському ураженні наших позицій. 535 разів з артилерії різних калібрів і систем він бив по наших позиціях, відбулося 13 авіанальотів”, – розповів Череватий.

За його словами, було знищено 31 окупанта, 67 дістали поранення. Також було підбито танк Т-72, гаубицю Гіацинт-Б, 82-мм міномет, три машини з боєприпасами.

На Бахмутському напрямку бойових зіткнень за добу не було. Проте противник 282 рази обстріляв українські позиції з артилерії та здійснив чотири авіанальоти.

“Наша артилерія вела контрбатарейну боротьбу та ураження противника. Вдалося знищити 60 окупантів, 141 поранити та одного взяти в полон”, – повідомив речник.

Також було знищено сім гаубиць, дві САУ, протитанкову гармату Рапіра, БПЛА типу ZALA, три склади з боєприпасами, два командно-спостережні пункти мінометної батареї та стрілецької роти.

Раніше стало відомо, що ЗСУ зупинили наступ РФ на двох східних напрямках, де до того кілька днів тривали запеклі бої.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button