Події

Підсумки 15.08: Комендатура в РФ і рота в полоні

Підсумки 15.08: Комендатура в РФ і рота в полоні

Фото: Суспільне

В Курській області СБУ взяли в полон 102 російських військових

Україна створила військову комендатуру в Курській області РФ; рота російських солдат здалась у полон. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На Курщині взяли в полон 102 російських солдати

Бійці ЗСУ у Курській області 14 серпня взяли у полон понад сотню російських солдатів. Рота військових РФ вирішила здатися, оскільки керівництво покинуло їх напризволяще. Це наймасовіше взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз.

Україна та Росія починають переговори про обмін військовополоненими

Українська військова розвідка, яка веде переговори щодо військовополонених, працює над обміном. Київ не розголошує точну загальну кількість російських полонених, яких захопили під час операції в Курській області РФ, але представники уряду та солдати на курському напрямку повідомили журналістам, що ця цифра обчислюється “сотнями”.

В Україні готуються до прийому біженців з Курської області

У звʼязку з можливим погіршенням гуманітарної ситуації на прилеглих територіях Курської області РФ, Україна готується до прийому російських біженців. Міністерство реінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну.

Зокрема, віцепремʼєр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що  маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курської області в Суми нині опрацьовується. 

ЗСУ перемістилися на нові позиції в районі Кринок

Російські війська посилили активність в районі Кринок на лівому березі Дніпра у Херсонській області, ЗСУ перемістилися на нові позиції. Напрямок важко утримувати через заболочену місцевість, де проблемно створювати фортифікації і будувати позиції. Також там часто виникають пожежі.

Українська армія взяла під контроль нові населені пункти РФ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що ЗСУ продовжують наступальну операцію у Курській області Росії. За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад 1000 кв. кілометрів території РФ.

На північ від міста Суджа ЗСУ наступають на райцентр Коренево. Нині українські сили підійшли до цього села із залізничною станцією в Курській області. 

У Курській області Росії створили військову комендатуру

Для дотримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру. Призначено її керівника – генерал-майора Едуарда Москальова.

У Росії розбився бомбардувальник Ту-22м

У Черемхівському районі Іркутської області Росії сталася авіакатастрофа за участю стратегічного бомбардувальника Ту-22м. Екіпаж літака зміг катапультуватися до падіння бомбардувальника.

Названі збитки довкіллю України за час війни

Збитки довкіллю, завдані Україні через російське вторгнення, перевищують 60 мільярдів доларів США, і ця сума щодня зростає. Наслідки екологічних злочинів поширюються й на сусідні Молдову та Румунію. Зокрема це стосується масштабної пожежі в одному з портів на Одещині, дим від якої забруднив повітря й на території Молдови.

Зеленський закликав Верховну Раду невідкладно зібратися

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися невідкладно найближчим часом для розгляду нагальних питань. Йдеться про оборонний законодавчий пакет, а саме питання щодо, зокрема, врегулювання трофейної зброї, громадянства іноземців, які воюють в українських легіонах та позбавлення зрадників держнагород.

У стан бойової готовності приведені сотні армійців НАТО

У стан бойової готовності приведені понад півмільйона військовослужбовців НАТО. Про це повідомив голова Військового комітету альянсу адмірал Роб Бауер. За його словами, союзники домовилися посилити протиповітряну і протиракетну оборону. Зокрема важливим кроком стало створення нової бази протиракетної оборони Aegis Ashore у Польщі.

Київський метрополітен уклав контракт на будівництво двох нових станцій за 13,8 млрд грн

Київський метрополітен уклав контракт з групою компаній “Автострада” на будівництво метро на Виноградар у Києві.Строк виконання будівельних робіт -30 місяців (тобто закінчити мають на початку 2027 року), вартість -13,785 млрд грн.Зараз триває оформлення дозвільних документів і передання будівельних майданчиків новому підряднику, після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − ten =

Back to top button