Україна

У ЗСУ оцінили бойове хрещення системи IRIS-T


У ЗСУ оцінили бойове хрещення системи IRIS-T

Українські військові у прискореному темпі освоюють західні зенітні комплекси, зокрема й системи NASAMS.

 
Українські військові вже використали німецький зенітний ракетний комплекс IRIS-T проти російських загарбників. Ця техніка добре себе показала, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в п’ятницю, 21 жовтня.
 

 
Він наголосив, що Україна отримала модернізований варіант IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail).
 
“Єдиний мінус, що їх мало. Очікується, що німецька промисловість набере обертів, щоб збільшити кількість виробництва, аби Україна отримала якнайбільше цих комплексів… Одна з таких систем вже працює в Україні”, – розповів Ігнат.
 
Він не уточнив, де саме працює німецька ЗРК, тому що IRIS-T – “це мета №1 для ворога”, як і HIMARS. Та поділився першими результатами.
 
“Останні обстріли, які у нас були: IRIS-T показала себе з надзвичайно хорошого боку. Ця інформація про бойове хрещення цього комплексу і перевірку його боєздатності та результативності в бойових умовах – пройшла. Ця інформація буде передана німецькій стороні, яка враховуватиме її”, – додав речник.
 
За його словами, навіть одна установка, оснащена вісьмома ракетами, – це вже досить потужний засіб.
 
Ігнат додав, що зараз українські військові у прискореному темпі освоюють західні зенітні комплекси, зокрема й системи NASAMS.
 
Нагадаємо, Україна отримає комплекси NASAMS до кінця жовтня. Вони розроблені норвезькою фірмою Kongsberg Defence & Aerospace разом із американською фірмою Raytheon.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button