Світ

У Росії дезертир вбив батька відомого пропагандиста

У Росії дезертир вбив батька відомого пропагандиста

Фото: Скріншот

Адам Щербаков вбив Романа Легойду

Вбивцею Романа Легойди виявився 25-річний Адам Щербаков, який був завербований до загону “Шторм Z” у колонії.

У Московській області РФ вбито батька пропагандиста Володимира Легойди, який тимчасово виконує обов’язки керівника пресслужби глави РПЦ патріарха Кирила. Про це напередодні повідомив російський Слідчий комітет.

 

Тіло 90-річного Романа Легойди було виявлено вчора поряд із СНТ Мещеріно-Чурилкове Ленінського міського округу. По “гарячих слідах” поліцейські затримали 26-річного місцевого жителя.

Стверджується, що цей чоловік напав на Легойду з метою заволодіння грошима – після вбивства він викрав у пенсіонера 100 тисяч рублів. Частину грошей було виявлено під час обшуку в орендованій квартирі підозрюваного. Сьогодні суд арештував підозрюваного.

За даними ВЧК-ОГПУ, вбивцею виявився 25-річний Адам Щербаков – уродженець Брянська. Він дезертирував із частини Міноборони РФ, недослуживши контракт. Раніше він був завербований до загону “Шторм Z” у колонії у Брянській області.

“Розгулючи у пошуках грошей, він у підмосковній крамниці зустрів 90-річного Романа Легойду, який прийшов туди по хліб. Дезертир розповів літньому чоловікові про свої “подвиги” під час “СВО”, “поплакався” на долю. Роман Легойда зголосився підвезти його своєю машиною, припаркованою поруч, до сусідньої крамниці, як попросив Адам. Дорогою Адам, погрожуючи ножем, зажадав гроші. З собою Роман мав 100 тисяч рублів, на які він планував купити близьким подарунки на Новий рік. Чоловік чинив опір, тоді штурмовик Міноборони вбив його”, – йдеться у повідомленні.

Священний синод РПЦ призначив сина Романа Легойди очільником Синодального відділу із взаємовідносин церкви з суспільством і ЗМІ. У 2023 році Володимир Легойда потрапив до санкційного списку України, як особа, “які, прикриваючись духовністю, підтримують терор і геноцидну політику”.

Нагадаємо, у серпні у Карелії амністований зек-“вагнерівець”, який повернувся з війни в Україні, разом із другом убив шістьох людей. В березні засуджений на 14 років за вбивство найманець із ПВК Вагнер після амністії за участь у війні проти України повернувся до рідного села і вбив людину.

У РФ колишній “вагнерівець” після повернення з України живцем спалив жінок

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button