Україна

У ВМС підтвердили прибуття Оленегорского горняка до Криму


У ВМС підтвердили прибуття Оленегорского горняка до Криму

Після отриманих минулого сезону пошкоджень Оленегорский горняк не готовий до виконання бойових завдань і, ймовірно, його привезои на ремонт, припускає речник ВМС.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону підтвердив інфрмацію про те, що російські війська перекинули великий десантний корабель Оленегорский горняк у Севастопольську бухту, пише Укрінформ.

“Щодо його можливої участі в заходах з охорони та оборони акваторії або інших навчально-бойових заходах, то це він може зробити навряд чи. Тому що це дуже відомий нам 775-го проєкту великий десантний корабель Оленегорський горняк, який зараз трошки “не БГ” (не боєготовий – ред.), як у нас кажуть у Збройних Силах”, – сказав Плетенчук.

Плетенчук припускає, що корабель могли перемістити до Криму для ремонтних робіт.

“Він після отриманих минулого сезону пошкоджень перебуває у ремонті. Скоріш за все, саме з цією метою з Новоросійська його туди притягнули. Тому чекати від нього якихось чергових “подвигів” не варто”, – додав речник.

За словами Плентенчука, після ремонтних заходів на корабель чекають ще певні процедури, згідно з протоколом.

“Можливо, колись він повернеться. Але враховуючи суттєві пошкодження корабля, в найближчій перспективі ми його навряд чи побачимо за виконанням подібних завдань”, – уточнив Плетенчук.

Речник додав, шо корабель намагалися замаскувати.

“Маскувати можна в різний спосіб. Наприклад, половину корабля пофарбувати в інший колір – і здалеку буде здаватися, що це інший об’єкт. Але, звісно, такий величезний корабель, як 775-й проєкт, замаскувати фактично неможливо”, – запевняє речник ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, напередодні партизани повідомляли, що до Криму прибув великий десантний корабель.

Торік у серпні під час нічної атаки на військово-морську базу РФ в Новоросійську пошкодження отримав один з десантних кораблів – Оленегорский горняк. Росіяни змогли дотягнути пошкоджений корабель до порту.

З’явилося відео атаки дрона на корабель РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button