Україна

У тендерах Коаліції дронів зможуть узяти участь українські компанії


У тендерах Коаліції дронів зможуть узяти участь українські компанії

Серія тендерів передбачає два лоти: на виробництво вдосконалених FPV-дронів і дронів-перехоплювачів.

Українські виробники безпілотних технологій уперше зможуть узяти участь у тендерах, які організовує Коаліція дронів у межах Контактної групи з питань оборони України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України у вівторок, 17 вересня.

У відомстві пояснили, що серія тендерів передбачає два лоти: на виробництво вдосконалених FPV-дронів і дронів-перехоплювачів.

“До участі в цих тендерах уперше запрошуються українські компанії, що є важливим кроком для підтримки вітчизняного виробництва”, – додали у повідомленні.

Для участі виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міністерства оборони Великої Британії та подати заявки. Пропозиції щодо FPV-дронів приймаються до 14 жовтня, а для дронів-перехоплювачів – до 11 листопада.

Усі подані заявки розглянуть члени Коаліції дронів, після чого оберуть переможців.

“Компанії, які переможуть у тендерах, отримають замовлення на виробництво дронів для подальшого тестування та оцінки. У разі успішних результатів тестування планується масштабне замовлення FPV-дронів від компаній-переможців”, – зазначили у відомстві.

Коаліція дронів була створена в лютому 2024 року під час 19-ї зустрічі у форматі Рамштайн.

Ініціатива запропонована Латвією і координується разом із Великою Британією. До складу Коаліції входять 16 країн-партнерів, які вже постачають Україні дрони.

До складу Коаліції входять 16 країн-партнерів, які вже постачають Україні дрони. На акумульовані кошти в розмірі 50 мільйонів євро планується закупівля ще 20-30 тисяч дронів.

Раніше ми повідомляли, що країни-учасниці коаліції дронів для України підписали меморандум, який передбачає створення спільного фонду на 45 мільйонів євро

У червні Британія і Латвія оголосили перший тендер на дрони для України. У межах конкурсу будуть відібрані виробники, які зможуть постачати безпілотники у великих масштабах і за доступною ціною.

Латвія передасть Україні 2500 дронів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button