Україна

В Міноборони уточнили питання електронних повісток


В Міноборони уточнили питання електронних повісток

Речник відомства Дмитро Лазуткін пояснив, що для таких повісток поки що відсутня нормативно-правова база.

Юридичних підстав для надсилання електронних повісток на сьогодні немає. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV.

“Нині для цього відсутня нормативно-правова база. Тож, юридичних підстав для цього поки що немає. Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від нас, не від міністерства”, – стверджує посадовець.

За його словами, люди оновили свої контактні дані – телефони, адреси.

“Зараз згідно з нинішньою нормативною-правовою базою, можна надсилати повістки рекомендованим листом з описом вкладення. Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться”, – сказав Лазуткін.

Представник відомства заявив, що потреби видавати повістки на вулицях не буде, якщо всі оновлять свої військово-облікові дані, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК та СП чи зареєструються у застосунку “Резерв+”. 

Він додав, що в ТЦК є база, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов’язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати.

Як відомо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні. Тепер громадяни мають 60 днів на оновлення даних в ТЦК, ЦНАПах і в додатку Резерв+. У Міноборони пояснили, що загрожує за відмову оновлювати дані в ТЦК.

Міноборони: Електронні повістки не розроблятимуться без відповідного закону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 5 =

Back to top button