Світ

У Росії школярку відправили до СІЗО за графіті Смерть режиму

У Росії школярку відправили до СІЗО за графіті Смерть режиму

Фото: Радио Свобода

Російську школярку відправили до СІЗО за графіті

Школярка та студент в жовтні 2022 року намалювали в гаражному кооперативі в Читі графіті Смерть режиму.


Суд у російській Читі посилив запобіжний захід 17-річній школярці Любові Лізуновій, затриманій за графіті Смерть режиму. Дівчину перевели з домашнього арешту до СІЗО, повідомила Радіо Свобода.
 
Зазначається, що омський студент Олександр Снєжков, який проходить як другий обвинувачений у цій справі, повідомив про це у листі до активістки Анастасії Шевченко.

“Любу теж заарештували. Закінчуватиме 10 клас у СІЗО”, – написав Снєжков, який перебуває у слідчому ізоляторі в Омську із січня 2023 року.


З чим пов’язана зміна запобіжного заходу Лізуновій не повідомляється.

 

За версією слідства, Снєжков і Лізунова в жовтні 2022 року намалювали в гаражному кооперативі в Читі графіті Смерть режиму. Після чого їх затримали співробітники ФСБ.
 

Молодим людям інкримінують три статті Кримінального кодексу РФ: заклики до здійснення терористичної діяльності та до екстремізму, а також вандалізм із мотиву політичної ненависті.

 

Крім того, їх підозрюють в адмініструванні Telegram-каналів, в яких в позитивному ключі згадувалися підпали військкоматів і диверсії на залізниці, а також протести проти війни в Україні.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button