Україна

У Миколаєві запроваджують суворий локдаун

У Миколаєві з 24 березня до 4 квітня запроваджують строгий локдаун через збільшення кількості госпіталізацій упродовж останніх днів. Про це заявив глава Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

За його словами, таке рішення ухвалила обласна комісія з ТЕБ і НС.

“Запроваджуємо більш суворі карантинні обмеження в межах “помаранчевої зони”, які набувають чинності з 01:00 24 березня і будуть діяти до 4 квітня включно”, – заявив він.

Буде заборонено:

  • Роботу закладів культури (буде закрито кінотеатри, театри, музеї, концертні зали);
  • Роботк ТРЦ (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів із продажу засобів гігієни та побутової хімії);
  • Роботу ярмарків “вихідного дня”;
  • Проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечено площу приміщення не менше 10 м кв. на 1 особу);
  • Проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших);
  • Присутність глядачів на спортивних змаганнях.

Окрім того, кафе і ресторани працюватимуть виключно навинос. Дозволено роботу заправок без роботи кафе. Перукарні, салони краси працюватимуть за попереднім записом. Як і фітнес-центри та спортивні зали – але без групових занять. Продовжать працювати дитячі садки. Школи після канікул повернуться до навчання, але дистанційно. Всі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.

Великим продуктовим магазинам рекомендовано запровадити обмеження для громадян похилого віку шляхом введення “спеціальних годин відвідування”.

Громадський транспорт працюватиме в звичайному режимі з дотриманням строгих норм перевезення пасажирів і маскового режиму, і заповненістю місць для сидіння на 50%.

Місту рекомендується оновити електронні перепустки для працівників критичної інфраструктури та інших необхідних працівників у разі запровадження обмежень для роботи громадського транспорту.

Ринкам дозволено працювати до наступної неділі, однак цього тижня проводитимуться рейди із залученням фахівців Держпродспоживслужби та поліції. У разі недотримання карантинних вимог – ринки будь-якої форми закриють із понеділка, 29 березня.

“На цю мить обмеження стосуються тільки міста Миколаєва, у разі погіршення ситуації в області буде ухвалено відповідні рішення. Ще раз звертаюся до кожного з вас – ситуація дуже погана, кожен день є смерті. Ми це робимо, щоб призупинити хворобу, щоб не запроваджувати повний локдаун. Прошу поставитися до цього з розумінням. Від цього залежить здоров’я кожного з вас і ваших близьких”, – заявив Кім.

Він додав, що в Миколаєві “все дуже погано, ми впевнено йдемо до “червоної зони”. Кількість госпіталізованих пацієнтів із Covid-19 протягом останніх семи днів на 100 000 населення – 101,15 (при допустимому не більше 60 на 100 тис. населення).

Як повідомлялося, станом на 21 березня 2021 року, за добу в Україні коронавірусом заразилося 11 145 осіб. Госпіталізовано 4 тис. 838 осіб, летальних випадків – 166, видужали – 3877 осіб, проведено тестувань за добу – 68 тис. У Києві за минулу добу зафіксовано 434 нові випадки Сovid-19.

Back to top button