Україна

У МОЗ розповіли, як можна отримати щеплення від коронавірусу без сімейного лікаря

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що наявність декларації із сімейним лікарем не є обов’язковою умовою для отримання щеплення від COVID-19, пацієнти можуть самостійно звертатися в центри вакцинації. Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Як зазначається, головне, щоб особа під час вакцинації мала при собі документи, що посвідчують особу.

“Відповідно до алгоритмів МОЗ, щоб вакцинуватися, потрібно внести дані людини в електронну систему охорони здоров’я. Тобто, якщо у вас вже підписана декларація із сімейним лікарем, відповідно і дані ваші вже є в системі. Якщо відсутня, то на вакцинацію з собою необхідно взяти паспорт та ідентифікаційний код і лікар внесе ваші дані до системи”, – пояснив Ляшко.

Слід зауважити, що записатися на щеплення можна у будь-якому зручному пункті щеплення. Також не обов’язково вакцинуватися саме там, де заключена декларація з сімейним лікарем.

У випадках, якщо громадянам відмовили у проведенні щеплень саме через декларацію, то про такі інциденти потрібно повідомити, зокрема зателефонувавши у контакт-центр МОЗ – 0 800 60 20 19 або НСЗУ – 16-77.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко анонсував терміни, коли в Україні почнуть робити щеплення другою дозою вакцини від коронавірусу COVID-19.

Back to top button