Україна

У Міноборони заявили про небезпеку розголошення втрат під час війни


У Міноборони заявили про небезпеку розголошення втрат під час війни

Інформацію про кількість загиблих і поранених ворог може використати для прорахунку ймовірних подальших дій України, пояснила Ганна Маляр.

Інформація про втрати ЗСУ під час війни з Росією є державною таємницею і розголошувати ці дані небезпечно. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram у суботу, 19 серпня.

“Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових”, – написала вона.

За словами Маляр, інформацію про кількість загиблих і поранених ворог може використати для прорахунку ймовірних подальших дій України.

“Йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки”, – пояснила вона.

Маляр підкреслила, що доступ до інформації про втрати має дуже обмежене коло осіб, які попереджені про кримінальну відповідальність за розголошення.

Напередодні газета The New York Times з посилання на американських посадовців оцінила загальну кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії в майже 500 тисяч, більшість з них – росіяни.

Видання стверджує, що Україна нібито втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

За даними Генштабу ЗСУ, Росія втратила на війні понад 257 тисяч солдатів. За останню добу було ліквідовано ще 500 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button