Події

​Передавали ворогу місця дислокації ЗСУ та працювали на окупаційний «уряд» – на Х…

Передавали ворогу місця дислокації ЗСУ та працювали на окупаційний «уряд» – на Херсонщині повідомлено про підозру двом чоловікам

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям.

????Одному з них інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України), а іншому – колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

????Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????За даними слідства, підозрювані – 29-річний чоловік та його батько працювали на ворога.

????Після звільнення частини Херсонщини син збирав інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ, кількість особового складу та військової техніки, координати блокпостів.

????Ці відомості передавав через мобільний додаток ворожим військам для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів.

????А батько під час тимчасової окупації міста обіймав посаду так званого «начальника Департаменту харчової промисловості та реалізації інвестиційних проєктів Міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області».

????На псевдопосаді чоловік організовував роботу незаконно створеного структурного підрозділу, планував діяльність працівників та забезпечував звітність.

????Також він брав участь у нарадах окупаційного міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області.

????Збирав відомості щодо підприємств, які залишились на тимчасово окупованій території області для контролю над їх діяльності окупаційною владою.

????При обшуку за місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили документи, перепустку для автотранспорту від окупаційної ВГА та мобільні телефони.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Херсонській області.

Back to top button