Україна

У лютому ЗСУ знищили 13 літаків РФ – Зеленський


У лютому ЗСУ знищили 13 літаків РФ - Зеленський

Це демонструє, що Україна здатна здобувати значні перемоги на полі бою, зазначив глава держави.


У лютому українські військові знищили 13 російських військових літаків. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х в четвер, 29 лютого.
 
“Десять Су-34, два Су-35 та один А-50 більше не скидатимуть бомби на українських військових і мирне населення, не координуватимуть масовані ракетні удари по українських містах та громадах. Я вдячний і пишаюся нашими воїнами, які досягли таких результатів”, – зазначив глава держави.
 
За його словами, це досягнення не лише послаблює здатність Росії завдавати подальших страждань і руйнувань Україні та її народу, але й демонструє, що Україна здатна здобувати значні перемоги на полі бою.
 
“Попри свої обмежені можливості та відсутність переваги в повітрі, Україні вдалося зробити лютий 2024 року катастрофічним місяцем для російської бойової авіації. Уявіть, чого Україна могла б досягти за умови достатньої, своєчасної та безперебійної військової допомоги”, – заявив Зеленський.
 
Президент закликав партнерів прискорити ухвалення всіх рішень щодо подальшого посилення протиповітряної оборони України та військово-повітряних спроможностей.
 
“Разом ми повинні перемогти Росію в небі над Україною вже цього року. Ми абсолютно точно можемо це зробити, якщо матимемо необхідні засоби”, – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні бійці ЗСУ збили три російських винищувачі Су-34 на сході. 23 лютого українські військові збили російський літак А-50. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button