Україна

МЗС перевіряє, чи є українці серед постраждалих в Марокко


МЗС перевіряє, чи є українці серед постраждалих в Марокко

Президент Володимир Зеленський висловив свої співчуття постраждалим від землетрусу в Марокко.

Міністерство закордонних справ перевіряє наявність громадян України серед постраждалих людей внаслідок потужного землетрусу в Марокко. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Twitter в суботу, 9 вересня.

“МЗС України перевіряє наявність українців серед постраждалих людей унаслідок землетрусу в Марокко. Наразі така інформація не надходила”, – написав Ніколенко.

Він додав, що для отримання допомоги українці мають звернутися на гарячу лінію українського посольства в Рабаті за номером +212 6 61 18 63 90.

У свою чергу президент Володимир Зеленський висловив співчуття постраждалим від землетрусу в Марокко.

“Від імені українського народу та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття його величності королю Марокко Мохаммеду VI, рідним і близьким жертв жахливого землетрусу в регіоні Марракеш. Бажаю якнайшвидшого одужання пораненим. Україна солідарна з Марокко в цей важкий час”, – написав Зеленський у Twitter.

Нагадаємо, пізно увечері в п’ятницю у Марокко стався сильний землетрус. Геологічна служба США оцінила його у 6.8 балів. Епіцентр знаходився на відносно малій глибині 18,5 км за 70 км від міста Марракеш, історичний центр якого внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зразу повідомлялося про понад 200 загиблих, але за останніми даними їхня кількість вже перевищила 630 і ці дані далеко не остаточні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button