Україна

Зеленський про вступ у ЄС: Готові до переговорів


Зеленський про вступ у ЄС: Готові до переговорів

Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу в ЄС, і тепер свої зобов’язання має виконати сторона Євросоюзу, сказав президент.

У вечірньому відеозверненні в неділю, 28 квітня, президент України Володимир Зеленський розповів про дипломатичні успіхи України.

“Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу в ЄС, і тепер свої зобов’язання має виконати сторона Євросоюзу”, – зазначив Зеленський

У вечірньому відеозвернення президент розповів також про підготовку до Саміту миру.

“Продовжуємо готувати на червень перший, інавгураційний Саміт миру, і наша команда зараз, а разом із нею й команди ключових партнерів працюють, щоб Саміт став дійсно глобальним. Точно можемо сказати: усі континенти будуть представлені – різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони об’єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обовʼязковими документами для кожної держави світу, в тому числі і такої, як Росія, де царює божевілля. Світова більшість повинна примусити Росію до миру і може це зробити. Саме у червні може початися шлях до справедливого миру”, – сказав президент.

Триває підготовка й до саміту НАТО, який відбудеться цього літа.

Потрібен сильний політичний сигнал – Альянс не має боятися власної сили та ховатися від власних основ. Кожна країна, яка поділяє спільні цінності і готова реально їх захищати, заслуговує на запрошення в Альянс, – підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія запропонувала проєкт переговорної рамки для України. 

Посол ЄС: Україна готова до переговорів про вступ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button