Україна

У Києві відреставрують Гостинний двір

В Гостинному дворі після реставрації може з’явитися багатофункціональний мистецький центр. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр культури Олександр Ткаченко, повідомляє 1News.

Наразі на фасад пам’ятки культури національного значення вже натягнута захисна сітка, а сам об’єкт охороняє Національна поліція.

Ткаченко додав, що раніше охорону забезпечувала «приватна компанія тих, хто свого часу претендував на цю будівлю».

Міністр зауважив, що також розпочинається прибирання території, яка була занедбана всі ці роки.

«Після технічного обстеження проведемо експертизу, щоб розпочати протиаварійні роботи, а в подальшому – реставрацію. Міністерство культури та інформполітики вже здійснило розрахунки та підготувало необхідні документи для надання коштів балансоутримувачу об’єкта – заповіднику «Софія Київська». Документи найближчим часом будуть винесені на засідання уряду та на бюджетний комітет ВРУ», – пише Ткаченко.

Міністр культури розповів, що вже була проведена розмова з кураторами, які опікуються культурною спадщиною. Вони вважають, що найкращим застосуванням для Гостинного двору буде багатофункціональний мистецький центр, де, зокрема, знайдуться місця і для реалізації задумок майстрів народних художніх промислів.

Back to top button