Україна

У Києві після ремонту відкрили Південний міст

Рух Південним мостовим переходом повністю відкрито. Роботи із заміни 27-го деформаційного шва закінчились, передає 1NEWS з посиланням на КК «Київавтодор».

У Корпорації зазначають, що, на жаль, капремонт деформаційних швів раніше майже не проводили. Тому доводиться виконувати масову заміну у такий короткий термін. 27 швів замінили протягом останніх 5 років. Всього ж на естакадній частині 46 швів.

Киянам також пояснили, що ці металеві конструкції рятують споруду від температурних розширень. Роботи із заміни деформаційних швів проводили б швидше, якби на час ремонту рух повністю перекривали. Але через відсутність інших мостів у південному напрямку такі обмеження не можливі.

«Київавтодор застерігає, що хоч ремонт закінчився, на мосту можливі затори. Адже споруда витримує навантаження у майже 6 разів більші, ніж проєктні (нині 110 тис. авто за добу, запроектований для 18-20 тис. авто за добу). Тому, поліпшити транспортну ситуацію на Південному мостовому переході може будівництво нової споруди південніше Києва.

 

Back to top button