Україна

У Кабміні розповіли про зростання попиту на дрова


У Кабміні розповіли про зростання попиту на дрова

Міністерство захисту навколишнього середовища України повідомило про те, що на фоні відмови від російських енергоресурсів українці почали частіше робити замовлення у лісгоспах.

 

Цього року попит на дрова зріс удвічі на тлі відмови України від російських енергоносіїв. Про це повідомив заступник міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Сергій Власенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 2 серпня.
 
Він зазначив, що за попередніми заявками населення та місцевої влади, до опалювального сезону лісгоспи Державного агентства лісових ресурсів мають заготовити 7,5 млн. кубів дров. Більшість замовлень – це замовлення населення.
 
“За 7 місяців лісівники вже реалізували понад 1,5 млн кубів дров. Щоб покрити потреби держави в дровах, лісгоспи вже сьогодні готові збільшувати обсяги заготівлі за рахунок невикористаного за попередні роки обсягу лісосіки та заходів щодо догляду за лісом”, – зазначив чиновник.
 
Заступник міністра також додав, що цього року процедура купівлі дров у лісівників буде спрощеною.
 
Бажаючі придбати сировину повинні звернутися до лісництва за місцем проживання, замовити потрібний обсяг дров та сплатити онлайн або через термінал у лісництві. Частина лісових господарств можуть організувати також доставку продукції.
 
“Ціни варіюються залежно від регіону – від 684 грн у Харківській області до 1205 грн за куб дров у Львівській області”, – резюмував Власенко.
 
Нагадаємо, експерти вважають, що Україні на опалювальний сезон 2022-23 років необхідно понад 7 мільйонів кубометрів дров.
 
Крім того, в Міненерго заявили, що Україна може допомогти Європі заощаджувати щороку близько 5 млрд. кубометрів газу.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button