Україна

У Генштабі озвучили ситуацію на фронті


У Генштабі озвучили ситуацію на фронті

ЗСУ вчора завдали трьох ударів по районах зосередження особового складу росіян, а також уразили артилерійську систему, дві радіолокаційні станції та один ЗРК Бук.

Минулої доби на фронті було зафіксовано 122 бойові зіткнення з російськими загарбниками. Про це йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ 27 липня.

Зазначається, що вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 80 авіаударів, зокрема скинув 117 КАБів.

Також росіяни здійснили 4636 обстрілів, з них 71 – із реактивних систем залпового вогню.

За даними Генштабу, армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Тихе, Глибоке, Веселе, Вовчанські Хутори, Синьківка, Куп’янськ-Вузловий, Стариця Харківської області; Лиман, Сіверськ, Часів Яр, Північне, Дружба, Олександропіль, Новоселівка Перша, Іванівка, Красногорівка, Торецьк, Лисичне, Желанне, Карлівка, Верхньокам’янське, Нью-Йорк, Українськ, Максимільянівка, Костянтинівка, Катеринівка Донецької області; Мала Токмачка, Лобкове, Гуляйполе, Кам’янське Запорізької області; Тягинка Херсонської області.

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони вчора завдали трьох ударів по районах зосередження особового складу росіян, а також уразили артилерійську систему, дві радіолокаційні станції та один ЗРК Бук.

На Харківському напрямку сталося 10 бойових зіткнень у районах Глибокого, Слобожанського і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за добу було сім атак РФ. Сили оборони відбивали штурмові дії армії РФ біля Синьківки, Табаївки, Піщаного і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів неподалік Невського, Новосергіївки, Нооєгорівки, Макіївки та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку російські війська атакували п’ять разів у районах Григорівки й Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 19 атак неподалік Північного, Залізного, Нью-Йорка і Торецька.

На Покровському напрямку Сили оборони зупинили 37 штурмових дій у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Тимофіївки, Новоселівки Першої, Веселого, Вовчого та Яснобродівки. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 14 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Нетайлового, Карлівки і Парасковіївки, де ворог намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, російська армія здійснила шість штурмів неподалік Старомлинівки, Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку росіяни і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки – загалом провели сім штурмів.

На Придніпровському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін. Ворог завдав авіаудару по району Тягинки.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, продовжують обстріли населених пунктів зі своєї території.

Нагадаємо, ЗСУ за добу 26 липня знищили 1210 російських окупантів. Загальні бойові втрати РФ з 24.02.22 по 27.07.24 орієнтовно склали близько 573510 особового складу.

Раніше повідомлялося, що російські війська найактивніше атакували Покровський і Курахівський напрямки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + fourteen =

Back to top button