Україна

У “ДНР” готують “референдум” із результатом 70% – ЗМІ


У ДНР готують референдум із результатом 70% - ЗМІ

Можливою датою проведення “голосування” називають 11 вересня. За оцінками РФ, на захоплених після 24 лютого територіях Донбасу залишається третина мешканців.

 
Влада “ДНР” планує проведення “референдуму” на території Донецької області з результатом 70% голосів за приєднання до РФ. Про це 25 липня повідомило Радіо Свобода з посиланням на документ, отриманий від джерела в одному з розвідувальних органів України.
 
Зазначається, що завдання прописано у “Стратегії підготовки та проведення референдуму про вступ “ДНР” до складу Російської Федерації”.
 
Згідно з документом, процес “голосування” буде організований за допомогою так званої “мітки виборця” – коли на вказівний палець наносять чорнило, яке кілька діб не стирається. Такий спосіб названий “ефективним для країн, де документи, що підтверджують особу, не стандартизовані”.
 
На окупованих територіях вже формують списки виборців, у тому числі через центри видачі гуманітарної допомоги та утворюють виборчі комісії. Зокрема, “вуличні”, які розміщуватимуться у наметах.
 
У “Стратегії” розписано кілька етапів так званої PR-кампанії, проте дата псевдореферендуму не вказана. За інформацією джерела, одним із варіантів є 11 вересня.
 
Щодо півдня України, то там необхідно створити спеціальний орган “для звернення до президента Росії”. Наприклад, у Запорізькій області є вже кілька варіантів назви – “народна рада”, “народні збори”, “народний собор”.
 
Раніше повідомлялося, що російські сили готують незаконні референдуми на захоплених територіях України та мають намір видавати паспорти РФ.
 
РФ планує анексувати п’яту частину територій України – ЗМІ
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button