Україна

У Давосі пройшла четверта зустріч по формулі миру


У Давосі пройшла четверта зустріч по формулі миру

Представників у Давосі делегували: 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 країн Південної Америки, 3 країни Північної Америки, 2 країни Океанії.

В Давосі відбулась четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Участь взяли представники 81 країни та міжнародна організація, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в своєму Telegram-каналі. 

Представників у Давосі делегували: 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 країн Південної Америки, 3 країни Північної Америки, 2 країни Океанії.

Як відзначив Єрмак, постійне зростання числа країн, які долучаються до роботи над спільним планом дій щодо Формули миру є хорошим знаком. Зокрема до роботи дедалі більше включаються країни регіонів Глобального Півдня. 

Єрмак відзначив, що припинення вогню не стане кінцем російської агресії, а лише дасть ворогу можливість зробити паузу й накопичити сили; 

“Це точно не шлях до миру. Росіяни не хочуть миру. Вони хочуть панування. Отже, вибір простий: або ми програємо і зникаємо – або виграємо і живемо далі. І ми боремось”, – пояснив Єрмак. 

“Мир, якого прагне, Україна, має гарантувати їй виживання, цілісність, суверенітет і можливість розвитку. Має запобігти повторенню агресії. Разом ми створили цілісну структуру досягнення такого миру. Її елементи тісно пов’язані між собою. І це єдиний шлях”, – додав голова Офісу президента. 

Нагадаємо, у листопаді 2022 року на саміті G20 на Балі президент Володимир Зеленський озвучив Формулу миру з 10 пунктів. Він зазначив, що не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю.

Глава держави вважає, що Формулу миру можна реалізувати за півроку, а зараз триває підготовка Глобального саміту миру. Зустрічі радників є проміжним етапом до цього великого саміту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button