Події

До 11 та 10 років за ґратами засуджено учасників ОЗГ з міжнародними зв’язками за …

До 11 та 10 років за ґратами засуджено учасників ОЗГ з міжнародними зв’язками за контрабанду наркотиків

????За принципової позиції прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури Тернопільським апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок учасникам злочинної групи.

????Їм інкримінували контрабанду та збут наркотиків, незаконне поводженні зі зброєю (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).

????Організатора злочинної групи засуджено до 11 років позбавлення волі, а двох його спільників ув’язнили на 10 років. Також їх майно підлягає конфіскації.

????В суді прокурор довів, що злочинне угруповання неодноразово переправляло з країн Європи в Україну таблетки, які містить наркотичний засіб.

????Контрабанду вони здійснювали за допомогою водіїв міжнародних вантажних перевезень, які не були обізнані із протиправною діяльністю.

????Щоб приховати наркотики від митного контролю, учасники ОЗГ ховали його в упаковки товарів широкого вжитку, змінювали транспорт та маршрути доставки.

????В ході розслідування встановлено, що упродовж липня 2018 року – травня 2019 року вони незаконно придбали 35 000 таблеток «Subutex», шляхом контрабанди перемістили на Івано-Франківщину, де збули.

????Наприкінці травня 2019 року на митному посту «Рава-Руська» Львівської митниці злочинна діяльність була викрита при спробі переправлення чергової партії – 7000 нарковмісних таблеток. Вони які були заховані у пральному порошку.

????За процесуального керівництва прокуратури співробітники СБУ та Нацполіції провели обшуки у фігурантів. Вилучено зброю та частину пігулок з попередніх контрабандних поставок.

????Одночасно правоохоронці Франції та Польщі затримали на своїй території спільників, які продавали та забезпечували «перетримку» нарковмісного препарату.

????Вироком суду першої інстанції організатора групи засуджено до 7 років, а двох учасників до 6 років за ґратами. Прокурори не погодились із цим рішенням та оскаржили його в апеляційному порядку.

Back to top button