Україна

Тисячі бійців ЗСУ досі не були на фронті – нардеп


Тисячі бійців ЗСУ досі не були на фронті - нардеп

Близько двох третин українських військових за два роки повномасштабної війни жодного разу не були на фронті, заявив Давид Арахамія.

Під час аудиту ЗСУ, який проводить головнокомандувач Олександр Сирський, було виявлено тисячі військових, які жодного разу не брали участі в бою. Про це заявив нардеп Давид Арахамія в ефірі 1+1.

“Два роки поспіль кажуть, що є бригади, які вже два роки на війні без ротацій. А є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія 900 тисяч, 300 тисяч умовно без ротацій воюють. А де ж тоді 600 тисяч?” – сказав Арахамія.

За його словами, є розуміння, що певна кількість військових працюють над забезпеченням бійців на передовій. Проте вже на початку перевірки Сирський знайшов чималу кількість військовослужбовців, які можуть брати участь безпосередньо у бойових діях.

“Умовно вже знайдено вісім тисяч людей, які просто прикомандировані до Генерального Штабу і не воювали”, – додав Арахамія.

Нардеп наголосив, що ці військові уже отримали наказ і проходять підготовку. Їх відправлять на підсилення до бойових бригад на передовій.

При цьому Арахамія зазначив, що кількість бійців, які ще не були на фронті, буде набагато більша.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомляли, що Сирський “готує великий аудит” армії. Про майбутню перевірку армії сказав президент України Володимир Зеленський на зустрічі із фракцією. 

В Раду внесли законопроєкт про демобілізацію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button