Україна

У держзраді підозрюють прикордонника-дезертира, який перейшов на бік РФ


У держзраді підозрюють прикордонника-дезертира, який перейшов на бік РФ

Фігурант потрапив у полон українських захисників під час боїв у районі селища Нескучне на Донеччині у червні цього року.

Колишньому посадовцю Держприкордонслужби, який на початку повномасштабного вторгнення РФ залишив підрозділ і приєднався до окупантів, повідомлено про підозру у держзраді та дезертирство, вчинених в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що фігурант потрапив у полон українських захисників під час боїв у районі селища Нескучне на Донеччині у червні цього року.

За даними слідства, раніше він обіймав посаду начальника ракетно-артилерійського відділення прикордонної комендатури швидкого реагування Новотроїцьке у Донецькій області.Але на початку березня 2022 року він самовільно залишив місце служби і втік до тимчасово захопленого селища Нікольське Маріупольського району, де проживають його родичі. Там він пройшов «співбесіду» з представниками російських спецслужб та командування регулярних військ рф і погодився на їхню “пропозицію” вступити до лав окупаційного “МВС ДНР”.

“Зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони на південному фронті. Він займав вогневі позиці поблизу ворожих укріпрайонів та блокпостів, які мали стримувати просування українських військ на Маріупольському напрямку”, – повідомляють в СБУ.

Фігуранту загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала ворожу інформаторку, яка “зливала” ворогу інформацію про місця базування Сил оборони у прикордонних з РФ районах Сумщини.

також повідомлялося, у Дніпрі затримали агента РФ “під прикриттям”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button