Україна

Турецька компанія побудує в Кременчуці міст за 11 млрд. гривень

21 січня відбувся аукціон закупівлі робіт з будівництва Кременчуцького мосту. Очікувана вартість зменшилась майже на 11%. Перемогу в аукціоні здобула турецька компанія «DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.», з ціновою пропозицією 11 млрд 248 млн 800 тис. грн, повідомила 1News прес-служба «Укравтодору».

У визначений законодавством строк Замовник оголосить інформацію про переможця закупівлі та буде укладено договір. «Те, що в дорожньому секторі з’являються нові міжнародні гравці, які одразу готові конкурувати на рівних з іншими — це ознака здорового ринку. І чергове підтвердження, що шлях, який ми обрали — працює. Впевнений, що таких компаній ставатиме більше — і якість також зростатиме. Кременчуцький міст має стати показовим проектом. Він враховує як сучасні світові підходи до проектування, будівництва, так і потреби вітчизняних виробників — адже 95 % матеріалів будуть українські», — коментує результат аукціону Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Згідно ТЕО, новий міст буде вантовим і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він сполучатиметься з дорогою Н-08, на лівому — з нинішньою вуличною мережею Кременчука. В цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок у різних рівнях. Загальна довжина споруд становитиме понад 3 км.

Тендер оголошено за схемою design-build, тому відповідальною за розробку проектної документації та виконавцем робіт з будівництва мосту буде одна й та ж компанія.

Нагадаємо, що два береги р. Дніпро у Кременчуці наразі з’єднує Крюківський міст. Його збудовано ще за часів Російської Імперії. Останнє масштабне оновлення відбулось у 1949 році. Наразі міст в аварійному стані. Через нього проходять дві державні дороги: М-22 Полтава — Олександрія та Н-08 Бориспіль — Маріуполь, а також залізнична гілка.

Back to top button